Energi,  Förändring

Visst är det obekvämt?

Att genomgå förändring kan vara jäkligt obekvämt. Att be om förändring, att önska dig förändring, kan leda till utmaningar och prövningar som du kanske inte tänkte dig skulle ingå i uppgiften att göra jobbet. Ibland är det de mest oväntade mötena, tillfällena och livshändelserna som leder till den förändring du behöver, även om det inte är den du önskade dig.

Jösses vad jag svamlar. Ja, förändring kan vara en komplex process och medföra många gråa hår, stunder av reflektion och analyser. En sak är säker – i nästan alla fall där jag hjälpt personer bli mer medvetna om och mejsla fram sitt livsuppdrag så klargörs ofta uppgifter som kan kännas obekvämt att ta tag i.

Att fejsa sig själv och ta tag i det där som fått vänta alltför länge, det där som känns jobbigt och motigt, kanske direkt skrämmande, är en viktig del i vår utveckling och behov av att växa som människor. Allt ingår i jobbet. De bra euforiska grejerna och de mindre roliga svettiga utmaningarna. 

Hur du än vänder dig så har du röva bak.

Har du en gång känt, upplevt och förstått vad ditt uppdrag är – vad din grundenergi, det jag kallar själen, har tänkt sig att du ska förmedla, göra, skapa, utveckla, växa i, dela med dig av och kanske arbeta med – så kommer du inte kunna smita från det. Ja, jo… det GÅR att smita men det kommer förmodligen leda till att du inte mår särskilt bra. 

Universum är en lärare som kör med tuff kärlek för dem som behöver det. Jag brukar tänka att jag har behövt de käftsmällar jag varit med om för det är det enda som kan få en så envis människa att vakna. Men det är också som att hela energin i livet står still tills du fattat. Som att ”någon” väntar på att du ska börja göra det du är här för. Med det följer de där obekväma sanningarna, mötena, samtalen, göromålen som du kanske ägnat lång tid åt att blunda för, förneka och sopa under mattan. 

När det är rätt så går det lätt.

Jaså? Jag vet inte om jag kan skriva under på det. Men visst kan det kännas så när det väl lossnar! Men glöm aldrig det arbete som ligger bakom resultaten. Svetten, tårarna, erfarenheterna och allt det där som du tagit tag i. Obekvämt som bekvämt, roligt och stimulerande. Det är DU som gör det. Din energin som räknas. I det stora och i det lilla. I en allt större helhet får du komma till din rätt när du slår in på den väg du är ämnad att gå.

Du har tagit dig hit av en anledning. Och så länge du andas, känner, tänker och därmed lever är det väl idé att göra något bra av det?

/Aryel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *