Energi

Välkommen till verkligheten

Postade ett inlägg häromdagen på temat ”Det du lägger energi på växer”. Många av mina följare och nätverkande vänner vet hur det där funkar. Som jag skrev; det är egentligen inget nytt under solen.

Men där ute, i världen, på arbetsplatser, i vardagen och vardagsrummen finns tecken på att det inte är så välkänt och inarbetat som man skulle kunna tro och önska.

Om nu allt är energi så är väl ALLT energi. Och idag är det mer aktuellt, välkommet och viktigt att prata om vad vi skapar med oss själva som verktyg än någonsin!

Jag upplever att det, bland folk i allmänhet, är vanligt med okunskap och omedvetenhet när det kommer till vilken energi vi lever i, sänder ut och skapar med vad vi känner, tänker, säger och gör. Människan kan vara kraftfull, gnällig, envis, passionerad, passiv, aktiv, framfusig, tillbakadragen och så mycket mer i sin energi. Vilken energi vi än står för är det bra att vara medveten om att den bidrar till hur vi tas emot, och hur vi upplever vår verklighet.

Tips för att bli mer medveten om din egen energi
  • Lyssna på dig själv.

Hur låter du när du talar? VAD säger du och HUR säger du det? Hur låter din inre röst? Hur pratar du med dig själv?

Här är det lätt att gå i försvar. Men om du stannar upp och verkligen lyssnar, tar in och känner in energin i det du säger och tänker – vad upptäcker du då?

  • Betrakta dina val

Vad GÖR du? Vad sänder du in i dig själv och ut till din omgivning med dina val i vardagen?

Har mött människor som är övertygade om att EN god gärning om dagen räcker. Men för att få djupt förankrad genomslagskraft med det du vill stå för och uppnå är det viktigt att göra dig uppmärksam på dina små (eller stora) val som jobbar för eller emot dig bakom kulisserna.

  • Utforska din energi

Vad innebär den energi du vill stå för i ditt liv – för dig?

Andas/meditera/sitt på en stubbe och reflektera regelbundet på den energi som är viktig för dig att fylla dig och ditt liv med. Det kan vara omtanke, kärlek, glädje, lycka, framgång, frihet… you name it! – och det är viktigt att du genom märg och ben, i varje cell och hårstrå av dig själv VET och känner vad din energi innebär för dig.

Det kan i sin tur påverka dina val, förändra din upplevelse av din verklighet och jobba för dig på ett välkomnande sätt.

Upplevelse och verklighet

Vad är sant och riktigt för dig? I min värld är det av största vikt att var och en förankrar sin egen sanning och livsfilosofi. Och respekterar att andra har sin. Men att också ta ansvar för sin egen energi, vad som sänds ut, hur det sägs, uttrycks och framförs. För en sak har vi alla gemensamt; vi mår alla gott av goda energier, kärlek och omtanke.

/Aryel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *