Existentiell hälsa,  Livet

Tänk att få vara fri att göra det man vill!

Att vara fri att själv välja sin väg genom livet ger verkligen energi inifrån och ut.

Det kan behöva sin tid att sluta lyssna och följa andras råd, åsikter och värderingar. Ibland är vi inte ens medvetna om att vi sitter fast på grund av en förutfattad mening som inte ens var vår från början.

När vi sen inser vad frihet egentligen handlar om, på djupet och på riktigt, är det bara ett beslut bort att sluta göra som förr. Modet att stå på sig behöver komma inifrån kärnan, där själen gör dig fri att vara den du är, innerst inne.

Frihet att säga nej och säga ja, när vi så önskar. Fri att bygga liv och livsstil som känns naturligt och som att det faktiskt tar fram det bästa ur oss. Att då och då göra en inventering av det yttre kontra det inre och uppdatera det som behövs. För ingenting är ristat i sten. Allt står under ständig förändring, helt naturligt, och det är din frihet att förändras så som du vill. Med handen på hjärtat.

Dags att uppdatera din självbild?

Fram tills 35 års ålder hade jag en bild av mig själv som inte var till min fördel. På så sätt att den stod i vägen för mina egentliga förmågor och min innersta längtan. Det jag saknat utan att förstå det och som jag försökt tillfredsställa med andra helt fel saker.

Det var jobbigt att inse att jag inte varit snäll mot mig själv. Det var även jobbigt att börja skala av allt det där jag burit på för att låta det komma fram inifrån som behövde få ljus, luft och näring. Men det var värt det.

Att veta vem du är och vad du har för kapacitet, här och nu, ger dig möjlighet att vara där för andra, i ditt livsuppdrag, så som du vill och är ämnad att vara.

Det är vad förankring handlar om. Att stå balanserad, neutral och oberoende i sin kärna och därmed vara fri att göra, genomföra och leva det liv som ger mening, lust och ringar på vattnet.

/Aryel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *