Livet

Släpp taget. Lägg det som varit bakom dig

Släpp taget. När jag fick denna uppmaning var min spontana reaktion:

Vad ska jag fokusera på istället?

När du gått igenom något tufft kan det vara lätt att fastna och leva mer i det förflutna än vad du mår bra av. Och att du har med dig det som varit, vilket begränsar dig, in i ditt nu. Speciellt om du tappat dina drömmar och visioner.

Att göra upp med det förflutna är viktigt och gör dig fri att leva nuet fullt ut. Att du utifrån ditt nu går tillbaka så många gånger du behöver för att bearbeta och hela det som varit. En fördel är om du tagit hand om dig och grundorsakerna* till känslor som bubblat och rivits upp av det som hänt. Så att du har med dig din inre styrka, medvetenhet och själklara närvaro i det som ska bearbetas. Så att du kan möta dig själv känslomässigt och mentalt med kraft som läker dig inifrån och ut.

Låt det ta den tid det behöver och SLÄPP sen taget.

I din personliga energimässiga och inre process för att bearbeta det som varit är det viktigt att du jobbar med frågan: “Vad driver mig nu?”
För att släppa bakåt behöver du ha koll på vad som driver dig framåt. Och att det är förankrat i kärlek till dig själv och inte i känslor (som ilska, besvikelse, sorg, bitterhet) – som egentligen för dig bort från den du vill vara.

*) När livet händer är det naturligt och normalt att känslor väcks. Min erfarenhet är att känslor som väcks av det som händer nu är grundade mycket tidigare. Och att syftet med det som händer här och nu är att läka det som känslorna bottnar i. Jag ser det som att varje händelse, utmaning och prövning egentligen hjälper dig att ta hand om dig, på djupet. I sin helhet. På så sätt växer du som människa.


“Vem vill jag vara i detta nu?”

Denna fråga har hjälpt mig möta och ta mig igenom upprörande situationer och händelser. Den har hjälpt mig att greppa mitt vuxna jag och agera i balans, genomslagskraftigt och “större än småaktigt”. Inte alltid. Inte i varje innevarande stund. Men i det stora hela har det varit viktigt för min självrespekt att räta på ryggen, lyfta blicken, lägga handen på hjärtat och djupt innerligt ställa mig frågan “Vem vill jag vara i detta nu?”

När du är sårad, besviken, ensam, arg och vilsen i känslomässig obalans är det omöjligt att agera “nyktert”. Att inte VARA dina känslor innebär att de får finnas, som naturliga och normala inre reaktioner, utan att de styr dina handlingar, ditt beteenden och din val.

Jag som har en gedigen förmåga att kunna “göra känslor av allt” vet att det behövs träning för att stå balanserad mitt i känslomässigt kaos. Att bli våra känslor gör oss till offer för omständigheter vilket inte gör något vettigt för oss alls.

Vem vill jag vara i detta nu?

Prova att ställa frågan in i dig själv där du öppnar dig för det du har rätt att förvänta dig av dig själv. Den du VILL vara. och egentligen är.

Behöver du älta, klaga, gråta och gnälla för att bearbeta – gör det – en kort stund av ditt liv – och gärna med någon som orkar lyssna.

I max 10 minuter per gång.

Ta sen reda på hur du ska lyfta, rena, hela och balansera din energi. Vad krävs för att din sinnesstämning ska förändras? Ett gott skratt? En kram? En miljon kronor? Att något du väntat på plötsligt händer? Yttre faktorer som lyfter dig för ett ögonblick medan den hållbara lyckan finns inom dig. I den kärna som ger dig kraft, stabilitet och visdom – oavsett vad som händer utanför dig.

Det är mänskligt att reagera som vi gör när det händer bra grejer. Tror sjutton det att du ska vara glad när drömmar blir verklighet! Men var uppmärksam så att du inte blir beroende av yttre faktorer för att vara lycklig. Risken är stor att du blir sårbar och lätt tappar balansen om du hänger upp ditt mående på yttre faktorer.

Tänk att få lära sig det som barn!
Att nyckeln till lycka finns inom oss.

Lyckans Ö, Kroppefjäll

Just nu använder jag mig ofta av mantrat “Det spelar ingen roll. För det spelar ingen roll”. – Kopplat till att livet är för kort för att gå runt och hänga läpp över “småsaker” som att människor sviker och bedrar. Och att livet är för värdefullt för att bli upprörd när det inte blir som jag (egot) vill…

Mitt mantra stärker mig (oftast, ibland, inte alltid men steg för steg 😉 ) i att fokusera på det som existentiellt sett är viktigare för mig än att leva i missnöje. För att undvika falla offer för riktigt gamla känslor av besvikelse, svek och övergivenhet väljer jag kärlek.

Därför är mitt budskap “Släpp taget om det som varit” med andemeningen Ta reda på hur du är och vill vara NU och vad som driver dig framåt.

Frågor jag ofta får: Och svar baserade på min erfarenhet.

– Går det att komma över och förlåta lögner och svek?

Ja. I allra högsta grad för din egen skull. Vem tjänar på att du drar runt på känslor som raserar och förstör?

– Går det att göra om och göra rätt? (när relationen gick åt helvete fast ingen egentligen ville det)

Det gäller att inte leva i det förflutna. Gör upp med det som varit, var och en för sig och tillsammans. Sen kan ni bedöma om ni vill bygga en ny plattform utifrån dem ni är idag.

– Går det någonsin att lite på en person som ljugit och bedragit?

Jag vet inte. Men testa. Vad har du att förlora? Förmodligen är du klokare och vet att du aldrig kan skydda dig från att någonsin mer bli sviken eller besviken, oavsett med vem. Börja med att lita på dig själv. Stå i dig själv. Tro på dig själv och att du fixar det. No matter what. Du har bara ett liv som detta. Lev det som DU vill. Inte som man “borde” eller enligt andras åsikter.

Jag är envist övertygad om att ordspråket “Kärleken övervinner allt” har en mycket djupare och vidare betydelse än vad våra mänskliga medvetenhetsnivåer kan ta in.

Det finns karman i våra liv som vi är ämnade att förstå och lära av för att kunna lösa upp dem.

Mitt livskarma handlar om just kärlek och hur elakheter, ondska, svek och kränkningar kan föra oss närmare den delen av oss själva där vi upplever kärlek, förlåtelse och frihet. Om vi aktivt väljer det förhållningssättet.

Så ibland stannar jag lite väl länge i det som gör ont – eller med dom som har gjort mig ont – för att utforska om det finns något att lära, om jag kan gå helare och starkare ur “skiten”. Kanske är jag något av en martyr… 😉
BALANS handlar mer om ett förhållningssätt till det vi tillåter hända oss. Ett förhållningssätt som styr hur vi mår i det, istället för att det som händer styr hur vi mår.

Släpp taget. Jag vill vara fri. På alla plan.

Speciellt känslomässigt eftersom jag levt ett liv där det för mig varit ett mönster. Att göra känslor av allt. Jag vill stå stark i min kärna. För att jag vet att ur det så kommer klarhet i mitt livsuppdrag. Jag vill ge kärlek så långt jag orkar. Ur kärnan av mig själv kan jag ge hur mycket som helst utan att förlora kraft själv.

Det innebär inte att livet slutar hända. Tvärtom. Bring it on, bara! 😉
– Inte för att manifestera fler livskriser, tack! <3 Men helt naturligt innehåller livet ups and downs och så fort vi accepterar det, tar hand om det när det händer, och slutar försöka undvika att det händer, så landar vi mjukare, stabilare och lättsammare i oss själva.

Allt du varit med om kan bära på nycklar till ditt inre. Till självkännedom och till förståelse för vem du är och vad som ger dig tillfredsställelse på ett djupt existentiellt plan. Om du vill.

Med ljus & kärlek
Aryel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *