Sålt smöret och tappat pengarna….?

En sida för själen i livet

Sålt smöret och tappat pengarna….?

Fasiken vilket år det blev! 2020. Vilket år det ÄR! På både gott och ont. Med påverkan utifrån som kräver förändring inifrån och ut i den fysiskt praktiska verkligheten.

Omständigheter gör att jag väljer att flytta hem till Bohuslän igen. Jag skalar av och ställer in kompassen på ny riktning och jag känner stor tillit. Till att allt är och kommer att bli så som det ska (är tänkt på ett högre plan) vara. Jag och min själ är gamla goa kompisar vid det här laget. När jag hamnat lite för långt ut från kärnan händer det som händer.

Jag börjar tro att jag verkligen drivs av förändring. Ännu en gång “downsizar” jag när det gäller boende. Berätta mer om det när det är klappat och klart med nya lägenheten. Ännu en gång inventerar, sorterar och rensar jag bland ägodelar. Kläder. Pryttlar. Gammalt “bôs” som jag tänkt att jag ska spara. Varför då?

Jag vill fokusera kvalitet. Tid med mina människor på jorden. Rum för andlighet och den fysiska delen som väcker liv i min kropp. Jag vill ha min familj, både den biologiska och den själsliga, närmare mig. Jag vill vara jag.

Nej. Jag har inte sålt smöret och tappat pengarna.

Men jag hänger av mig affärsklänningen och dansar barfota in i framtiden som kommer att visa mig vad som komma skall. Friare. Lättare. Kanske mer lättsam. Närmare mig själv. Jag lämnar företaget AB Walett bakom mig – det finns inte mer. Och välkomnar livet som min kärnverksamhet.

Vill och ska jobba för brödfödan där jag gör nytta med de erfarenheter, den kunskap och kompetens jag har. Jag vill vara fri att göra det jag drömmer om, det som kittlar själens andetag. Det där, som tilltalar det jag är på jorden för att dela med mig av.

Jag skriver. Jag dikterar mina livsvillkor utifrån en ny(gammal?) del av mig själv. Den där innersta punkten där jag är fri och oberoende.

Jag gör mig fri genom att göra det jag vet att jag behöver.

Min rygg skrek igår. “Neeeeej! Inte nu igen!!?” när jag drog fram flyttlådorna och min vana trogen inte gav mig förrän jag gjort lite mer än vad jag egentligen hade tänkt. Samlat ihop. Packat. Skruvat ner.

För varje sak jag plockar ner händer det något inom mig. Som om det symboliserar den process jag går raka vägen in i, med högt huvud och målmedvetenhet. Jag vet vart jag vill. Där jag kan andas luft som viskar eller dånar ända in i mina innersta skrymslen. Jag är snart där.

Tills dess – TACK för att du läst så här långt. Och för att du kanske vill följa mig på min nästa vägsträcka mot nya möjligheter, andra drömmar och min kommande bok.

Skriv gärna en kommentar så jag vet vem som kikat in här. Ta med dig en bit till av dig själv – i form av det som berört, rörts upp och speglat upp reflektioner i dig. Du är du. Jag är jag. Och ändå är vi samma skrot och korn någonstans allra längst in där inne…

/Aryel

Tags: , , , , , , , ,

44 svar

 1. Ann-Sofie skriver:

  Stor kram o lycka till. ❤

 2. Annika skriver:

  Välkommen tillbaka till denna sidan Sverige. 💕

 3. Helena Roth skriver:

  “välkomnar livet som min kärnverksamhet”

  Vilka va c k r a ord och vilket fantastiskt budskap min vän – du inspiratör i att dansa genom livets alla upp- och nedgångar, dalar som toppar, reng som sol. Fantastisk är du!

  Lev!

 4. Jennie skriver:

  Låter så härligt när du skriver 💕 vart bär det hän . Blev det Ljungskile? Kram Jennie

 5. Eva Persson skriver:

  Hej Ariel ! 💝
  All Lycka Till ! Tänker på dig.
  Känt på mig att du flyttar tillbaka till Västkusten… , Lysekil har jag varit mycket på 80- talet…Min syster bodde där, högt uppe på klipporna, hade utsikt över Gullmarsfjorden, Kyrkan o Småbåtshamnen, Mycket vackert.! 😍Följer Dig gärna på din resa… Lyckokramar fr Eva i Sjöbo…🤗🎀☀️💐💝😇

  • Aryel skriver:

   Tack fina Eva! ♥️ Du kände rätt 😉
   Lysekil är ”hemma” för mig och jag längtar till havet!
   Tusen tack för att du följer mig!
   Allt gott!
   🌹♥️
   Kram

 6. Stina Pettersson skriver:

  Lycka till med framtiden, företag och din flytt❤️

 7. Madelene skriver:

  Modig du är som följer din inre röst, den leder rätt ❤ Kram och lycka till!

  • Aryel skriver:

   Tack Madelene! Ibland är det bara att göra det som behövs 😉🥰 och följa instruktionerna ♥️ Hoppas vi ses igen vid tillfälle! Kram!

 8. Elisabeth Svedqvist skriver:

  Tycker om att följa din resa! Den
  ger inspiration! Att det är möjligt att förändra o hitta nya vägar livet igenom!
  Lycka till ❤

 9. Magdalena skriver:

  Så fint Aryel. Välkommen närmare.. ❤️ Välkommen till det salta havet och klipporna och den speciella med sol gnistrande vinden, som vi bara finner här. När vi andas.. och vågar andas fritt. Och det är du en mästare på. Kornet att nogsamt söka upp och följa din innersta röst. Var du än är.. Du är fantastisk. Jag beundrar ditt mod och din energi och gläds med dig och ditt beslut. Kärlek och värme ❤️Välkommen ☀️💐🌷🎶

  • Aryel skriver:

   Åååå! Vad välkommen jag känner mig! Tusen tack! 🙏🏻🔥🥰 Ser fram emot att besöka och vandra vid havet med dig! Stor kram! ♥️ Vi ses snart!

 10. Britt skriver:

  Åh men självklart följer jag din väg! Du är en inspiration för mig och många fler. Så modig då du följer ditt hjärta och din kropp.
  Må så innerligt gott. ❤💚

 11. Mimmi skriver:

  Blev först lite lätt orolig, men det låter som du gör det med mening🙏 och kraft💪🏽 i beslutet(som alltid). Det kan ju bara bli positivt 😀💜. Så kommer vi ju lite närmre igen, och kanske kan se fram emot den där träffen framöver😊. Varmt lycka till♥️!

 12. MariAnne skriver:

  Men Aryel så modig du är och inspirerande. Jag ska inte flytta men behöver sortera, sälja och skänka bort.
  Jag följer dig ❤

 13. Anki skriver:

  Lycka till❤

 14. Inger skriver:

  Darling min soulsis ❤️ All styrka till flyttryggen och all kärlek till nya boet o jobbet. Vilket det än må bli 😘
  Kramar

 15. Cecilia skriver:

  Välkommen hem igen, så spännande o önskar dig stort Lycka Till ❤️
  Kram Cecilia 🤗

 16. Liv skriver:

  Så kul att läsa!!! Absolut i synkronicitet med den väg du valt i livet 💜 Det blir jättebra för dig👍 Kram Liv

 17. Anki skriver:

  Varma, goa, kloka Aryel❣️
  Vill väldigt gärna följa dig på din resa genom livet! Tänker att det som var rätt innan kanske inte är det längre och du är modigare än de flesta när det kommer till att följa din inre röst! All lycka! 💞

 18. Pia skriver:

  All lycka till dig Aryel!🌟🦁. Och tack för inspirerande tankar som varit en del i både ett och två bokprojekt för mig🙏.

  • Aryel skriver:

   Tusen TACK Pia! <3
   Och tack för förmånen att få vara en del i dina projekt!
   Allt gott!

   Ljus & Kärlek
   Aryel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *