Livsstil,  Med glimten i ögat

Så jäkla präktigt!

Vaknar av mig själv vid 6-tiden. Det är fortfarande mörkt ute men jag studsar upp ur sängen och ut i köket, nyfiken på dagen. I lugn och ro dricker jag ett stort glas varmt citronvatten med ingefära medan jag väljer ut meditation för morgonen. Minst 20 minuter blir det i min egna lilla värld där ingenting kan störa medan jag vilar i mitt centrum.

Lugn och öppen i sinnet tar jag ut hunden på en uppfriskande morgonpromenad. Trots att det fortfarande är mörkt njuter jag av att möta morgonen innan allt vaknar. Vi går minst 4000 steg. Jag ska ju nå dagens 10 000 så jag går villigt med långa steg.

Hemma igen kör jag igenom mitt styrketräningsprogram innan frukost. Armar, ben, mage och rygg får sig en dos denna morgon. Efter frukost bestående av en grov brödskiva med avocado och ett kokt ägg tar jag en lång dusch som jag avslutar i riktigt kallt vatten. Allt för att väcka vagusnerven till liv och få fart på endorfinerna. Väljer ut en av mina senast inköpta blusar och gör mig fin – för m i g.

På dagens agenda står jobbsök. Installerar mig på hemmakontoret och blir där till lunch då det är dags att rasta hunden. Lagar till en enkel omelett som jag njuter av tillsammans med varje tugga av grönsakerna jag valt med omsorg. Eftermiddagen fortsätter i flitens anda och framåt eftermiddagen är det dags för en ny promenad. Efter den har jag nått dagens antal steg.

Middagen består av en linsgryta som smakar gudomligt med vatten till. (Jag har väl nämnt hur mycket vatten jag dricker under dagen. Det syns inte minst på min hy…) Efter att ha kollat igenom social media, max 30 minuter, och sett nyheterna, tar jag kvällspromenaden med hunden. Lagom till 22 ligger vi nerbäddade för ännu en natts skön sömn. Läser en stund. Någon viktig bok. … och somnar snart och njuter av ljuva drömmar…

Ja. Vilken härlig dag… Eller?

En annan dag

Vaknar av mig själv, men först framåt 8 halv nio. Det är fortfarande mörkt och lite slött släpar jag mig ut på toa. Hunden snusar gott under täcket och får ligga kvar medan jag slänger på en kanna kaffe. Jag funkar inte utan mitt morgonkaffe.

Slår på TV:n och morgonnyheterna för att se om det hänt något. Klart det har. Men inget positivt. Inte som de rapporterar om i alla fall. Kollar Instagram, Facebook och LinkedIn. Kolla Arbetsförmedlingen, jobbsafari och en annan jobbsökarsajt. Utan att hitta några nya tjänster att söka.

Nu är frågan; meditera, frukost eller morgonpromenad med hunden först?

Vaskar av mig och sätter mig för att meditera. Hunden har vaknat och vill komma upp till mig där jag sitter i min smärtsamma skräddarställning. Okej då. Tar en sipp av citronvattnet som jag lyckades få med mig från köket. Efter kaffet…

Inser snart att hunden behöver ut. Jag har förberett mig med att redan från början dra på mig de varma promenadkläderna. Byter dem till inbodda mjukiskläder för dagen när jag kommer in igen. Det är mörkt, grådisigt och regnet hänger i dimman som kommit in från havet. Går en runda och försöker sträcka på mig.

Sätter mig vid datorn och gör en ny koll av arbetsläget. Inget nytt nu heller. Inte som jag uppfyller kraven för i alla falla. Eller så är jag för gammal. Ibland till och med överkvalificerad. Hur fasen söker man ett jobb med min erfarenhet utan behov av att göra karriär eller ”avancera”?

Plötsligt är klockan 11 och ingen frukost har synts till. Bryggar en ny (halv) kanna kaffe och tar hela smörgåsbrickan med mig in till TV:n. Morgonprogrammen är slut, de hade ändå inte gett mig något annat än ett ordentligt energi-dränage, så…. kan det finnas något nytt på Netflix?

Nåja, fastnar i en intressant dokumentär. Inte illa pinkat. Något för själen till och med?

Lunchen som inte blev av. Den kommer liksom i kläm mellan den sena frukosten och promenaderna och allt det där andra viktiga som jag har att göra om dagarna. Så direkt på middagen istället. Spagetti med köttfärssås. Gott. Vegetarisk färs. Alltid nåt. Och säger som exmaken; ”Ketchup är en grönsak.”…

Fasen också. Bara 6 973 steg idag. Misslyckat. Men jag har i alla falla tränat med gummibandet som jag fått av min fysioterapeut eftersom jag har en inflammation i axeln. Alla de andra delarna av kroppen får vänta. Man ska jag ju inte ta i för mycket… Dessutom så påpekar min fysioterapeut att jag inte ska vara så hård mot mig själv utan istället vara stolt över de 8-10 000 steg jag går varje dag.

Soffan. TV. Hm. Är jag inte lite hungrig? Vänta nu, har jag druckit något vatten alls idag? Ja i kaffet. Och citronvattnet. Njuter ett äpple till serien jag följer på SVT. Känner mig nöjd att jag inte äter något mer trots att det knorrar i magen.

Hunden och jag går runt sjön. Klockan är runt 22 och det är tyst i staden. Stjärnorna lyser med sin frånvaro och fönstren i huset där jag bor vittnar om att det faktiskt bor fler människor där…

Ett avsnitt till. Och sen sova. Eller läsa? Njae. Somnar ofta så att boken som faller ner i ansiktet på mig väcker mig. Ett avsnitt till. Somnar på soffan istället och sover göörgott fram till midnatt.

Avslutar dagen med öronproppar och att invänta en orolig sömn…

Det var den dagen det. Imorgon är det en ny – med nya möjligheter.

Handen på hjärtat

*Skrattar* – Sanningen är att jag står för en blandning av de två dagarna. 😀 Det är något riktigt gott med att säga som det är. Att kika på sig själv och sin vardag lite grann från ovan. Det är ju också ett sätt att upptäcka vad jag vill ha mer respektive mindre av. Jag är absolut allt annat än ”lyckad” när det kommer till val av livsstil… 😉 Men jag är okej.

Gällande vissa delar behöver jag en stor kraftfull spark i röva. För andra en käftsmäll. Och för flera av dem behövs bara go gammal kärlek som bränsle till förändring. Jag föredrar att göra något åt det med humor, självdistans och hjärterum.

Hur gör du när du vill förändra något i din livsstil?

Med ljus & kärlek

/Aryel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *