Livet,  Personlig utveckling

Ringarna på vattnet

Allt jag skriver om här går jag oftast inte igenom samtidigt som jag skriver om det. Men ibland får jag en påminnelse som är aktuell i mitt pågående förändringsarbete och som jag vill dela med mig av direkt, för att stärka ringarna på vattnet.

När vi lägger energi på det ena lossar energin i det andra

Det är oerhört spännande att uppleva hur det fungerar egentligen när vi gör jobbet i ena delen av livet och får se effekterna av det i en annan. Ibland kör vi fast i det vi vill åstadkomma och fokuserar alltför hårt på den där grejen där vi vill få till en förändring.

Att det ska hända något!

Man vill och man vill och man vill, man kämpar och tycker att man gör allting rätt för just den där delen som är så viktig att förändra, uppnå, bygga och göra verklighet av. När vi i själva verket behöver lyfta blicken för att identifiera om det är så att det är någon annan del i livet som behöver vår uppmärksamhet. För att energin i det ska sprida sig som ringar på vattnet in i den där viktiga delen…

Att göra jobbet kräver att vi ser helheten och skapar de där ringarna på vattnet

När vi är vana “doers” – det vill säga att vi gör, tar tag i och hanterar saker – som envist står kvar vid vår läst är det en utmaning att släppa det och göra något helt annat. Som att vila till exempel. Eller helt enkelt ägna oss åt något helt annat!

Det där andra vi behöver göra för att lossa på energin är inte alltid det roliga…

Men så nödvändigt att vi får med oss helheten för ett funktionellt liv.

Jag ska ge ett exempel:

Låt oss säga att du vill träffa kärleken. Hitta en partner. Som du vill dela din vardag med. Du dejtar, du flirtar, du lägger energin där du tänker att du ska lägga energin för att det ska hända något. Att du ska träffa någon.

Lyft nu blicken och ställ dig frågan; vad kan och behöver jag göra under tiden fram tills jag träffar den där människan i mitt liv, som faktiskt kan gynna processen dit?

Vad ska du ägna tiden som du har till??

Svaret på den frågan är själklart mycket personligt. Det kan handla om att du behöver ta tag i din träning och på så sätt känna dig mer nöjd med dig själv vilket i sin tur leder till att utstrålar att du är attraktiv. Lägger du därtill en dos inre personligt växande som den människa du är och ser till att rensa rent i de inre rummen så mycket du bara kan just nu och bli tydlig med vem du är innerst inne så stärker du upp ditt jag ännu mer vilket gör att du lyser av din själs intensitet. Du kanske till och med pulserar av din passion för det du brinner för. Livet. Din hobby. Din familj. Dina barn. Den du ska möta…

Eller så handlar det helt enkelt om att göra det du vet att du borde göra som du inte gör.

Vad behöver du just nu för att bejaka och stråla av din djupaste energi?

När vi kartlägger helheten och ser till att ta hand om de delar som halkat efter stärker vi den energi som hjälper oss att uppnå det vi vill.

/Aryel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *