Om Aryel

På sin dödsbädd sa min pappa till mig: “Du ska leva ditt liv på ditt sätt”. Ett råd jag bär med mig varje dag, i mitt livs verksamhet och mitt livsuppdrag som är att dela med mig.

Lagom till millennieskiftet sadlade jag om liv och började tjäna mina medmänniskor på ett annat sätt. Det var också då jag fick till mig namnet Aryel, som ett bevis på min innersta identitet och början på ett mer funktionellt liv.

Min samlade livserfarenhet, utbildning, kunskap och kompetens samt min förmåga att känna in energi är grunden i allt jag skriver om i bokväg och i denna min blogg.

Min egen existentiella drivkraft är förankrad i två livsviktiga ledarskap; moderskapet och själens idé med livet.


1963 föddes jag i Göteborg och några år senare flyttade jag till Orust där jag växte upp tillsammans med mamma och styvfar. När jag var 10 år fick jag en jämngammal bonus-syster och lagom till gymnasiet flyttade jag hemifrån.

Jag har två vuxna döttrar, är gift och skild två gånger, har levt i närhet av missbruk, erfarit övergrepp på flera plan, tagit mig igenom två riktigt tuffa livskriser, hanterat livshotande sjukdom och självmordstankar i nära relationer, upplevt svek och sett sambanden mellan orsak och verkan som en röd tråd i livet.

Jag har älskat att dansa och skriva sen barnsben. Jag har varit VD-assistent, energiterapeut, affärskvinna, föreståndare på ett av landets största komplementära behandlings- och utbildningscentra, egen företagare och kallats för “Själens receptionist”.

Jag har rest på de sju haven, kölhalats (symboliskt) vid Ekvatorn, fångat hammarhaj och sett flygfisk. Mjölkat kor (någon enstaka gång när mamma och pappa hade 40 st), kokat ägg i sällskap av Tommy Körberg, pratat med Margareta Krok och sett livet möta döden genom pappa.

Jag har ett rikt liv att tacka för att jag är den jag är idag. Här och nu. Med möjlighet till ett fortsatt rikt liv så länge jag lever. Förankrad i själen och medveten om min väg.

Min devis är att var och en ska leva och leda sitt liv, på sitt sätt, inifrån sin själ och ut i det jordnära praktiska.


Om du vill ta kontakt är du varmt välkommen att skriva till mig på info@aryel.se


Utdrag ur en kommande bok:

Tänk att det skulle ta sån tid innan hon lyssnade. Tänk att hon skulle reagera som hon gjorde första gången vi diskuterade mig. Trots att hon innerst inne redan visste hade hon inte en aning om den kraft jag ville, kunde och skulle förse henne med. Hon levde som i skuggan av sig själv den där dagen som hon kom i kontakt med ”energitänket” med hjälp av den personen som visade henne vägen in henne själv, på riktigt. Äntligen, äntligen var det min tur att komma till tals. Men det skulle ta några mödor av avskalning först. /Själen

Jag var fascinerad, nyfiken och rädd på samma gång. Det här med energi hade ju något flummigt över sig och direkt blev jag orolig för vad alla andra skulle tycka om jag hängav mig åt något så konstigt. Men samtidigt kunde jag inte förneka igenkänningen. Känslan av att allt det som nu kom upp till ytan i mitt arbete med mig själv och min energi som människa egentligen inte var något nytt utan snarare något mycket välbekant. Som att komma hem.

Att lära mig om hur människans energi fungerar genom att förstå vem jag själv var, hur jag fungerade och varför, var en resa som jag aldrig kunnat fantisera om. Alla pusselbitar föll så naturligt på plats att det inte kunde vara något annat än sant för mig och det jag behövde för att börja må riktigt bra. När jag förstod de bakomliggande grundorsakerna till min panikångest blev jag fri. När jag senare insåg att det var jag, som vuxen, som bar ansvaret för och möjligheterna till att skapa ett liv i balans klev jag nästan lite chockad ur offerrollen.