Om Aryel

På sin dödsbädd sa min pappa till mig: “Du ska leva ditt liv på ditt sätt”. Ett råd jag bär med mig varje dag, i mitt livs verksamhet och mitt livsuppdrag som är att dela med mig.

Lagom till millennieskiftet sadlade jag om liv och började tjäna mina medmänniskor på ett annat sätt. Det var också då jag fick till mig namnet Aryel, som ett bevis på min innersta identitet och början på ett mer funktionellt liv.

Min samlade livserfarenhet, utbildning, kunskap och kompetens samt min förmåga att känna in energi är grunden i allt jag skriver om i bokväg och i denna min blogg.

Min egen existentiella drivkraft är förankrad i två livsviktiga ledarskap; moderskapet och själens idé med livet.


1963 föddes jag i Göteborg och några år senare flyttade jag till Orust där jag växte upp tillsammans med mamma och styvfar. När jag var 10 år fick jag en jämngammal bonus-syster och lagom till gymnasiet flyttade jag hemifrån.

Jag har två vuxna döttrar, är gift och skild två gånger, har levt i närhet av missbruk, erfarit övergrepp på flera plan, tagit mig igenom två riktigt tuffa livskriser, hanterat livshotande sjukdom och självmordstankar i nära relationer, upplevt svek och sett sambanden mellan orsak och verkan som en röd tråd i livet.

Jag har älskat att dansa och skriva sen barnsben. Jag har varit VD-assistent, energiterapeut, affärskvinna, föreståndare på ett av landets största komplementära behandlings- och utbildningscentra, egen företagare och kallats för ”Själens receptionist”.

Jag har rest på de sju haven, kölhalats (symboliskt) vid Ekvatorn, fångat hammarhaj och sett flygfisk. Mjölkat kor (någon enstaka gång när mamma och pappa hade 40 st), kokat ägg i sällskap av Tommy Körberg, pratat med Margareta Krok och sett livet möta döden genom pappa.

Jag har ett rikt liv att tacka för att jag är den jag är idag. Här och nu. Med möjlighet till ett fortsatt rikt liv så länge jag lever. Förankrad i själen och medveten om min väg.

Min devis är att var och en ska leva och leda sitt liv, på sitt sätt, inifrån sin själ och ut i det jordnära praktiska.


Om du vill ta kontakt är du varmt välkommen att skriva till mig på info@aryel.se