Energi,  Livet

Kom ihåg vem du är…?

Denna min blogg har vuxit fram ur ett 20 år långt arbete, med mig själv och med andra människor, för ett personligt växande inifrån själen och ut. Så vad menar jag med ”Kom ihåg vem du är”?

En uppmaning

Om du är en människa som är nyfiken på dig själv, och din grundenergi, hoppas jag kunna inspirera dig att ta reda på mer. Om vem du är bortom tankar, känslor och föreställningar som kanske inte alls är dina från början. Om vad din själ har för intention med ditt liv som människa. Om dina djupast viktigaste egenskaper som du är som gjord för att använda och dela med dig av.

En påminnelse

När du jobbat med dig själv ett tag kan du då och då, av olika anledningar och påfrestningar utifrån, gå vilse och tappa kontakten med din kärna. Det är då jag vill ge dig ord och tankar som du kan ha nytta av. Ge dig ämnen att reflektera och meditera över som i sig leder dig in i dig själv. Läs bloggen när du känner att den ger dig något. Ställ frågor i kommentarsfältet om du vill. Jag svarar och delar gärna med mig av min erfarenhet så långt den räcker, även om jag inte har några svar eller lösningar för dig. Dom har du själv.

En inre styrka

Om och när du prövas och utmanas, med syfte att växa och utvecklas som människa, är min intention och önskan att du ska blir stärkt av det jag förmedlar i bloggen. När du behöver så att säga ”sätta dig över” det som händer och som vill få dig ur balans är andemeningen med dessa ord att du ska komma ihåg vem du är, vad du går och står för, innerst inne. Att du många gånger är starkare än du tror när du utsätts för prövningar. Och att du kan vila i att det finns en mening med det som sker, även om du inte kan se eller förstå den när du står mitt i den.

En personlig anekdot

I 35 år levde jag i skuggan av en identitet skapad av omständigheter, händelser, trauman, andras värderingar, föreställningar och rädslor. Jag levde i en sådan inre anspänning tills det en dag gick helt åt helvete. Panikångesten tvinga mig att sadla om liv och förankra mig i den jag är innerst inne. Min kärnkraft, min själ, min inre styrka gjorde mig medveten om vad som behövs för att vara i balans, vilket liv jag vill leva och vad jag brinner för. Egentligen.

Senare tappade jag kontakten igen. Återigen på grund av val som förde mig bort från kärnan, från mitt jag, från min egen devis ”Kom ihåg vem du är”. Jag drog mig in mitt skal och isolerade mig. Tomheten visade mig en dag vad det var jag saknade; mig själv. Insikten slog till som en inre käftsmäll.

Jag insåg att jag redan var inne på en längre väg för att hitta tillbaka. En väg som kantades av livskris, svek och förändring på ett djupt fundamentalt plan. Jag kunde inte hoppa av den vägen, bara fortsätta, envist och medveten om att delar av mig fortfarande mindes vem jag är och vad jag går för. Den stora frågan var; ”Vad vill jag med mitt liv nu?”.

Svaret på den frågan har förändrats, omvärderats, dissekerats, inventerats, fastställts om och om igen. Och jag landar i att det enda beständiga är förändring. Jag är inte längre rädd för förändring. Snarare tvärtom; jag drivs av förändring. Det bådar gott för framtiden och det som jag ligger mig närmast i tiden. Ny flytt. Ny plats på jorden. Nya möjligheter att bygga det jag vill från grunden. Det som bejakar och tar fram den som är jag.

Platsen är viktig som ditt rätta element men den största rollen spelas av din inställning. Dina tankar om det som händer, det som är, det du inte trivs med, det som skaver, irriterar eller frustrerar dig, det du tror på, känner dig hemma med, är det som avgör vilken energi du har och fyller dig med till förändring.

Vem vill du vara i detta nu?

Kom ihåg vem du är. Vad gör du då?
Du har den energi du behöver, inom dig.

Med ljus och kärlek

/Aryel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *