Livskraft

Hur mycket orkar människan med?

Hur mycket hemska nyheter, negativa uppdateringar och fokus på allt det som drar oss ner i dyn orkar en människa med? Vad tankar vi oss med för energi just nu?? Inte nog med att vi ska orka hålla ut… vi ska samtidigt orka hantera alla budskap och signaler om vad som händer, vad som i n t e händer, vad som är sant och inte…

Det är november 2020. Att scrolla i flödet på social media är som en egen vald injektion av … kalla det vad du vill men jag säger SKIT. Hjärnan och hjärtat orkar inte ta in allt det som sänds ut. Likadant är det med morgonnyheterna. VARFÖR ställa frågan: “Om vi inte skulle införa hårdare restriktioner hur många skulle dö innan årsskiftet då?”….. (??!!)

Idag borde nyhetsvärdet ligga i att leverera sånt som väcker kraften i oss och inger hopp!

Fråga istället hur många liv de statistiskt sett räknar med att vi räddar genom en kollektiv insats att följa restriktionerna. Hur svårt kan det vara?

Glöm inte tvätta händerna?
Nej! – KOM IHÅG att tvätta händerna!

Ofta är det ett ord och en annan vald vinkling som kan vända på hela energin och göra uppdraget, uppmaningen och inställningen till något mer positivt!

Kom igen nu! Nu gör vi lemonad av de där jävla citronerna!

Hur skulle det vara om vi jobbade för ett kollektivt ansvar för att servera mänskligheten med mer av det GODA, POSITIVA och LJUSA! – för att späda på kraften, tålamodet och orken som behövs nu när vi hjälpas åt för att vända på hela baletten!?

Samtidigt som jag skriver det här kommer jag på att jag just nu gör SAMMA SAK! Gnäller som fan! Så jäkla lätt det är att åka med i strömmen av allt och alla som målar fan på väggen, som fokuserar på hur hemskt och jobbigt allt är.

Gnäll gör underverk för huden. Det är synd att inte klaga. 😉

Jag menar inte att vi ska stoppa huvudet i sanden och blunda för det som händer och sker. Vi måste få vara ledsna och låga, känslomässigt och mentalt påverkade och tycka det är jobbigt. Men människan behöver BALANS! och för att balansera allt det negativa behövs säkerligen mer än dubbelt upp av positiva och goda nyheter.

Hur kan vi ge oss själva och varandra mer av det goda, det som stärker livskraften och orken i oss?

Vad önskar du dig mer av, just nu? Vad får dig att lätta i sinnet? Vad mår du bra av att få mer av? Vilka injektioner av god energi längtar du efter?

Å för säkerhets skull: Utanför regnar det och blåser hårda vindar. Men bara lite. Imorgon ska det bli uppemot 25 sekundmeter i vindbyarna… 😉

/Aryel

Fotot i headern är taget av Ingela Skullman

2 kommentarer

  • Britt

    Härligaste du! Det var välskrivet “gnäll”. Jag kollar sällan nyheter numera just för att det är så mycket negativt och skrämmande. Ser ibland på AFV för att le eller skratta. Mer sånt behövs!
    Tänker att vi med allt skrämmande också får än mer av det…
    Må så gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *