Livet

Din funktion som människa

Jag hade förmånen att under 5 år arbeta med och för en ledare med de kvalitéerna som jag beskriver i dagens inlägg på social media. Att känna närvaro och engagemang från en ledare och människa som är så förankrad i sig själv bidrog till mitt personliga växande på ett sätt som jag såg först senare.

När du är med människor som har koll på sig själva, som vet vem dom är och vad de vill med sina liv, på ett sådant sätt att man känner tydligt att dom står stabilt i sin kärna, så påverkas du av energi som hjälper dig att upptäcka dig själv. Förankrade människor är oftast “klara” med sig själva på så sätt att dom inte behöver uppmärksamhet, ta plats eller få bekräftelse, utan de är mer fokuserade och nyfikna på den människan dom möter.

Begreppet “Att fungera som människa” blev med tiden grunden till känslomässig, mental, fysisk och andlig balans som i sin tur ledde till att mitt mående inte längre var beroende av det som hände runt mig. Istället började jag ta ansvar för vad jag behövde för att FUNGERA optimalt.

När jag fungerar så fungerar mitt liv, min familj, mina relationer och min förmåga att uppnå det jag önskar bättre. Vår energi sprider sig inifrån och ut och även om vi lyckas låtsas att vi har koll på läget ett tag – på ytan, genom kontroll och styrning som egentligen bottnar i rädsla och egots behov av att allt runtomkring ska vara i balans – och vi inte funkar som bäst inom oss, så kommer det att fortplanta sig ut i vår verklighet förr eller senare.

Att gå inåt och utforska hur det är ställt i de inre rummen kan kräva mod, beslutsamhet och energi. Därför är det bra att “rensa rören när det är vackert väder” som ett ordspråk talar om.

Jag väntade tills jag var tvungen, tills det inte fanns någon annan väg än inåt, bakåt och på djupet, för att så småningom orka gå framåt och utåt. Det blev en tuff resa, och idag är jag evigt tacksam för att jag fick förmånen att ledas och följas av en funktionell människa.

Vad behöver du för att fungera som bäst?

Vad innebär det för dig att vara en funktionell människa?

Vad behöver du rensa bort och vad behöver du komplettera med för att få tillgång till din optimala kapacitet?

“Icke-funktionella” människor och människor som har en helt annan syn på livet (utan att det är fel i sig) kan varar direkt fel för oss. DU bestämmer vad som funkar för dig. Kom ihåg: Det är inte dom som påverkar och dränerar oss. Det är vi som tillåter det…

Ett gott råd är att sluta med det.

Med ljus & kärlek
/Aryel

Ps. Behöver du hjälp, vägledning, stöttning och energi från en funktionell människa? Jag har ett nätverk av människoarbetare runt mig och förmedlar gärna kontakten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *