Livet,  Livsuppdrag

Att göra det som känns rätt (del 2) är lätt?

Att göra det som känns rätt är inte alltid självklart lätt. Det kan krävas en hel del avskalning och omvärdering för att komma till kärnan.

Jag försökte lita på magkänslan, lyssna till min inre röst, känna själens vibrationer i ryggraden – så där så att man bara vet vad det är som behövs göras, balanseras, tas bort, läggas till och förändras.

Ingenting. Nada. Noll. Tomt. Meningslöst.

Efter 20 år i en djupt förankrad tillit till att veta vem jag är och vad jag vill blev jag arg, förtvivlad, ledsen och förvirrad över min fas av total inkompetens att göra något åt mitt tillstånd.

Jag som …. borde ju…. visste bättre… hade rest mig efter så många käftsmällar… kunde ju… innerst inne…. ELLER?!

Det går inte att beskriva den knasiga inre dialog som pågick. Mina närmaste människor på jorden som känner mig och som vill mig väl har fått höra mig älta frågetecken så de stått som spön i backen. Mitt i solskenet, värmen, allt det fantastiskt magiska har jag suttit som på en egen liten ö och kacklat över skiten som jag inte förstått mig på. Mitt mentala tillstånd – min förmåga att tänka och vara positiv – var starkt påverkat av mina val och min tillvaro.

Till slut var det en yttre droppe som fick det inre att rinna över

Jag ruttnade helt enkelt på hela min situation. I ilskan som bubblade upp i orden “Nu är det nog, nu skiter jag i det här!” (som triggades av en händelse utanför mig själv) kom kraften att se klart. Och ta beslut. För förändring.

Karma!

Jag har på alla sätt skapat min egen tillvaro, både den inre och den yttre. Mina “filter”, mitt känslomässiga bagage, påverkar hur jag ser och upplever andra människor och hur jag beter mig. Det är bara jag som kan resa mig ur mitt gnäll och ta distans för att få klarhet i vad kärleken till livet vill. Vad JAG vill – för att fungera optimalt och därmed må som bäst.

Under det här året, tillbaka i Skåne, har jag fått möjligheten att hela oläkt och grunda en godare relation till min exmake. Hans stöd när jag förra hösten höll mina föreläsningar “När livet händer” fyllde mig med tacksamhet över insikter i hur kärlek i sin renaste form kan fungera. Tidigare satt vi fast i vårt äktenskap och våra idéer om vårt “vi” vilket skulle visa sig vara vägen till total katastrof.

Erkännande. Acceptans. Förlåtelse. Tillåtelse.

Det finns så många ord som beskriver en liten del av värdet i att kunna relatera till varandra på ett nytt sätt. Ingen av oss vet hur det blir i framtiden, tillsammans eller var och en för sig. Jag har min väg och han har sin. Allt vi har är NU. Och i nuet finns alltid plats för kärleken. Den medmänskliga och helande. Den som inte har behov av att hålla bitterhet, skuld och skam eller ilska. Den som gör det lätt att vara fri att älska livet.

I mitt NU vill jag vårda det som är viktigt.

Mina relationer. De som är viktigast. Först och främst den med mig själv – vilken har fått sig en törn av alla vassa hörn när jag förnekat, blundat för och glömt vem jag är.

När det är rätt så går det lätt….?

Eller inte. Jag vill inte påstå att det alltid är lätt att ta och genomföra besluten som är avgörande för förändring. Ibland behöver man släppa taget om något som i sak är väldigt bra. Ibland behöver man ta tag i skiten som gör ont. Allt har sin mening, det vet jag ännu mer nu.

Känslan av total meningslöshet ska visa sig meningsfull

Jag vet bara inte riktigt hur. Än. Jag anar i ögonvrån att den har med mitt livsuppdrag att göra. 😉 Att jag ska få klarhet i mitt HUR – när jag är redo. Och när jag gjort det som jag nu ser att jag behöver göra. För att komma hem.


Tankar och lärdomar som jag vill skicka med till andra:

Umgås med likasinnade människor som stimulerar och inspirerar

Släpp in de människor som är viktiga för dig i ditt liv och berätta för dem hur viktiga de är

Våga göra de yttre förändringar som behövs för att bejaka ditt inre, din själs plan med livet

Förändring kostar – emotionellt, fysiskt och mentalt samt ekonomiskt. Att motarbeta förändring kostar mer

Du är fri att leva och leda ditt liv på d i t t sätt.

Rista inget i sten. Förändring är det enda bestående.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *