Vill du vinna eller förlora?

Posted on Posted in Min kommande bok

Hon sågades vid fotknölarna. Fullständigt. Totalt tillintetgjord stod hon där. I spillrorna av sig själv. Skolan var tuff. Den i livet. Människor visade sig kapabla att i ena stunden älska innerligt för att i nästa strö frätande syra i det öppna hjärtat. – ”Ha! Nu fick jag dig!” Och trots att hon visste att det aldrig handlade om henne kröp hon inåt i ett försök att gömma sig från omvärlden. Fly. In i de sargade inre rummen och vara där i sitt falska trygga förvar. Det hon visste och kunde bäst. Att underkasta sig och ta skiten.

Hon såg sig lyfta blicken och rikta sitt ljus sökandes efter hjälp. Försvar. Ett sätt att komma undan det som komma skulle. Hon stod slagen till marken nerkörd i sina känslomässiga sår och skulle ännu en gång möta den kraft som skrämt henne till att gömma sig i sitt mörka inre. Hjälpen stod där. Stor och ljus. Kraftfull av sin godhet vände den sin blick mot henne och sa: 

– Vill du vinna eller förlora?

Tonen var inte laddad med nåt. Den bara var. Så där som den är när den är som bäst och når som längst in och berör. Själen. Sanningen. 

Med ett ryck var hon på fötter. I ilskan Hjälparens kraft hade rört upp. Vad var detta?! Varför fick hon inte beskydd, hjälp att fly, slippa undan? Hon rusade. Medan känslorna fick motorn att gå på högvarv hörde hon hjärnan tänka klara tankar om att det fanns ett syfte. Hjälparen bemötte henne inte så här utan ett syfte. Det visste hon med all säkerhet på ett plan dit inga känslostormar i världen nådde. Hennes inre tog ett varmt fast grepp om ilskan och förde henne in i det hon var tvungen att möta, konfrontera, kräva av sig själv för kärleken till livets skull. Det som för all framtid skulle sko henne för prövningar. För människans list och behov av manipulation inklusive sin egen. Ingen utväg annan än rakt fram. Inga bakdörrar öppnades. Bara en uppriktig tuff sanning mot framtiden.

Hon valde kärlekens väg.

~ * ~

Utdrag ur råmaterial till manus för min kommande bok.

www.aryel.se
www.aryel.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *