”Var hittar jag energi?”

Posted on Posted in Livets verksamhet

Det kanske är den vanligaste frågan jag får och också det som människor ber om mest vid sidan av tid. 🙂

All energi du behöver kommer inifrån.

Detta påstående innebär att du kan leva energifylld och i balans oavsett vad som händer utanför dig. Det är så jag ser på det och arbetar med det dagligen. Jag säger inte att jag personligen klarar av att leva enligt det hela tiden. Jag blir också trött, tom och dränerad på energi. Vilket förmodligen beror på att jag gjort något själv som lett fram till det. 😉

Första steget är att tro på att du har den energi du behöver inom dig.

Tankar och känslor födda ur rädslor i någon form; oro, frustration, ångest, tvivel… kommer att stå som en spärr mellan dig och din egentliga kraft. Påstående som: ”jag har ingen energi” manifesterar just det. Kroppen, knoppen och din upplevelse av dig själv lever upp till det.

Det utanför dig själv som ger dig energi är sånt som öppnar dörrarna till din egen kraft.

Självklart får vi energi av människor, sysselsättning och utmaningar som inspirerar oss. Men jag menar att tanken om att vi måste få energi utifrån gör oss beroende av andra eller annat. Medveten om att du har din egen källa av kraft är du fri att göra precis vad du vill.

Tänk om du har MER ENERGI inom dig än vad du kanske behöver just nu, just för detta uppdrag eller denna utmaning? – Vad ska du göra med den?

Många människor går runt och använder bara en bråkdel av den kapacitet de faktiskt redan äger och har, egentligen. Hur det blev så är själklart individuellt men jag ser många gemensamma nämnare bland felaktiga självbilder, präglingar och inlärda beteenden och uppfattningar om vad de kan och inte.

Fokusera på att ge dig själv energi istället för att mota s.k. energitjuvar

Ingen kan ta din energi utan din tillåtelse! Om du tillåter andra ta av dig eller ”tanka” energi via dig beror det förmodligen på något. Har du återkommande problem med det rekommenderar jag att du tar reda på grundorsaken. Så att du kan skala av dig den delen av din inre lök och bli stadigare i din egen kraft.

Goda tankar om dig själv och din förmåga öppnar genast till din innersta källa av kraft.

Testa. ”Jag har den energi jag behöver inom mig”. Säg det högt. Framför spegeln. Se dig själv i ögonen och le. Säg det igen. Andas in påståendet och blunda medan du sträcker på dig, för axlarna bakåt och öppnar bröstet.

När det händer påfrestande saker utanför dig själv kan det vara ett tecken på att du har kraften som behövs för att hantera det.

Jag har personlig erfarenhet av det och jag har sett människor tro att de ska duka under när de i själva verket har mer ork än vad deras tankar förmår tänka om dem. Tankarna om den egna kapaciteten kan hindra, eller berika. Valet av tankar är varje människas rätt.

Att stå mitt i ett turbulent liv och alltid vara i balans kan vara otroligt mycket begärt. Sänk ribban. Förvänta dig inte att du ska fungera som när allt är lugnt. Var lite snäll med dig själv. Vila. Andas. Ta ner energin från hjärnan med stressande tankar och ner i magen, benen och fötterna. Landa i det som är du, innerst inne. Där har du det som bär dig när du inte tror att du fixar mer. <3

15380795_1333129896729061_7491543907159760278_n

Aryel Walett
”Energiexpert” 😉 med uppdrag att öppna kommunikation mellan människan och själen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *