Söndagsbilagan 15 februari 2015 – Soul Partner

Posted on Posted in Söndagsbilagan

Det krävs arbete. Både före och under. Före du ”hittar” honom, henne, hen, han, hon, denna där… 😉 Eller som jag erfar det; innan universum för er samman.

Vem är du? Vad vill du? Vad har du för tanke och idé med livet?

heart-102697_1280Ta med dig dessa frågor till den människa som kan vara din presumtiva partner. Ställ dem i första mötet. De hjälper dig att sluta med allt ”spel för gallerian” – att gå som katten kring het gröt – och gå direkt till kärnfrågorna istället. Så slipper du ödsla tid och energi där ni ändå inte möts. Ja, det gäller ju bara om frågor som de ovan är viktiga för dig förstås. Men jag tänker att om du söker och längtar efter din Soul Partner så har du tänkt lite djupare. ♥

Förarbete

För att kunna ställa ovanstående frågor är det bra om du kan svara på dem själv. 🙂 Inventera dig själv som människa, kvinna och mamma eller som man och pappa. På djupet. Vad är viktigt för dig? Hur fungerar du och varför? Vad har du med dig in i ett förhållande och vad behöver du för partner för att kunna fortsätta växa och utvecklas som människa? Det är bra att vara älskad precis som du är. Med alla fel och brister. Men det är ännu bättre att leva med en partner som ser den du egentligen är, innerst inne, och på olika sätt låter dig komma ihåg det. Lockar fram det. Pekar på det. Ställer krav på det. Och för det krävs att den personen själv är grundad och medveten om vad han eller hon vill ta fram och växa i, i sig själv.

10639592_788669901175066_4494109150294582212_nNär jag hade gjort den smärtsamma processen att skala av mig själv som människa in på bara skinnet tog jag itu med kvinnan och mamman. Så speciellt roligt var det inte men så nödvändigt. Livsnödvändigt. Och det arbetet är det bästa jag har gjort. Jag mötte sidor hos mig själv som jag någonstans visste att jag hade men som jag valde att blunda för eller helt enkelt inte hade förmågan att möta alldeles själv för att förstå hur jag var ”ihopskruvad” och att det faktiskt gick att göra någonting åt det. Jag insåg också att jag som kvinna varit fel ute i mitt val av män tidigare i livet. De kanske matchade mig just då men inte fasiken tog de fram det bästa hos mig. Tvärtom. Jag fortsatte vandra runt i min självuppfyllande profetia där jag förr eller senare förvandlades till en bitchig gnällkärring. När jag insåg vilken typ av man jag egentligen behövde – och ville ha – blev jag lite håglös. Jag var ju ganska komplicerad att leva med, så mycket förstod jag alldeles för mig själv. 

Min mentor sa till mig vid ett sånt där hängläpp ögonblick att jag skulle ta det som en komplimang. Att jag var ”komplicerad”. För det innebar att den man som ville ha med mig att göra var tvungen att ha lite kött på benen, veta var skåpet skulle stå och inte backa så fort det blev lite jobbigt. Han skulle helt enkelt vara rustad för att själv göra jobbet när det behövdes. Det var en ganska skön insikt. Att se mig själv som den kvinna jag var, stolt, rakryggad och med krav på den väntande mannen i mitt liv. 

Men VAR skulle jag hitta honom?

Enkelt. Jag beställde honom på nätet. 😀 Ha.ha. Jo, det är en sanning med en viss modifikation. Efter en fin öppen presentation av mig själv med påföljande knäppa möten och skamliga förslag skrev jag om hela profilsidan. Jag hade en bild av att om Han fanns där på en dejtingsajt så skulle han presentera sig med typ en mening. Så långt ifrån de utmålande pojkarna med de stora bilarna, båtarna och kreativa presentationer bortom ett korns sanning.”Min” man var man nog att vara enkel och rak, med en seriös intention. Manligt manlig kallade jag det. 🙂 

Vill du ha med mig att göra ska du vara man för din hatt och ha en tanke och idé med livet. Är du pappa går din barn före allt. Ordet man betyder Mod Att Närvara för mig…..

Jag minns inte min ”beställning” ordagrant men ungefär sådär. Jag kan väl säga att jag stack ut hakan i min trötthet på att söka och hitta fel män.

Kalibrera din inre kompass, ställ in frekvensen och tydliggör ditt ”sök”

Var noga med det som är viktigt för dig, egentligen. Kanske är det inte den sexiga rumpan och det fördelaktiga yttre som spelar roll när allt kommer till kritan. Kanske är det mer värt det som mannen eller kvinnan har innanför pannbenet och i sitt hjärta. Vem är själen du söker? Behöver han eller hon dela din livsfilosofi och vara av samma skrot och korn. Eller behöver du egentligen någon som inte är som du?

En Soul Partner öppnar rum för dig att växa i dig själv

heart-100894_1280Kärlek är att ge varandra friheten, möjligheten och villkoren att ta fram det bästa hos sig själv. Att hjälpa varandra hitta sin egen sanning, var och en på sitt sätt. Men att partnern inte låter dig ”komma undan” med eventuella krumsprång som leder dig bort från din kärna. Därför är det avgörande att ni fixar att ha kärnsamtalet redan tidigt i era möten. Det är du som ger din partner en bild av vem du är och vem du vill vara, innerst inne. Vad vill du att din partner ska se och bekräfta i dig?

Och vem är han? Hon?

Vilka egenskaper attraheras du av? En människa som sviker sig själv kan snart bli ganska oattraktiv. När vi arbetar för att uttrycka det som finns i vår kärna och i själen lyser vi. När vi lämnar kärnan falnar ljuset och skräp som självdestruktivitet kan trilla fram ur skuggorna. Sök den partner som tillåter och hjälper dig att lysa. Som ser och bekräftar din kärlek till dig själv.

Mannen eller kvinnan i ditt liv är en människa som öppnar dörren till din egen källa av kärlek. Den kärlek du känner är din. Oavsett om han eller hon är där eller inte så slutar du aldrig att älska. Se till att vårda din kärlek till dig själv och livet. Se till att skala av dig själv allt det där som skymmer den du är, det vackra du äger och har, för att ställa dig djupt förankrad i ditt innersta. Det som är din gåva. Det som är viktigt. Innerst inne.

En relation kan kräva svett och tårar – men aldrig blod.

Gör en deal om att jobba för den. Relationen. Det ni har kommit överens om är er gemensamma spelplan. Lägg grunden med kärlek och respekt.

Aryel

 

Ps. Tillägg om RENING: Håll dig själv och dina delar i livet rent från skitenergier som inte har där att göra. Energi är allt. Allt är energi. Andra människors energi, även de glada och positiva, är inte dina att bära på. Ju mer förankrad du är i dig själv desto lättare är det att stå ren och balanserad oavsett vem du möter. Hitta ett sätt att rena dig som funkar för dig. När och om du bär på någon annans energi kan det sätta käppar i hjulet för dig och skymma sikten för det som är sant, din verklighet och din sanna upplevelse. Observera att man kan bära på andra människors energi under flera år. Speciellt om du varit med om något i livet där du påverkats starkt av någon person i din närhet. Se till att få ut den energin ur ditt liv. En gång för alla. Så får du mer kraft i att hitta det du söker, längtar efter och är ämnad att göra, skapa och möta i ditt liv. ♥

Aryel
Aryel

 

6 thoughts on “Söndagsbilagan 15 februari 2015 – Soul Partner

 1. Tack för det här fantastiska inlägget och att du spann vidare på ett ord jag och fler med mig lyfte inne hos dig. Jag känner just nu att mer redo än så här blir jag inte, jag har gjort mitt arbete och det jag slarvat med får jag göra tillsammans med honom. Så det är väl bara att invänta divine timing och fortsätta minnas vad som är viktigt på riktigt. Tack för toppeninlägg, kanske återvänder om jag tappar fotfästet eller behöver påminnas från en klok person. Gillade att du lyfte att de är viktiga frågor att ställa direkt.. och även till sig själv. Tack härliga stjärnströsslare!
  Kramar

  1. Wow! ”Stjärnströsslare” – vilken titel 😉 Tack! 😀 Snart – mycket snart – tänker jag mig en uppföljare… Tänker också att han behöver vara redo för dig <3 Kram!

   1. Ja, ordet stjärnströsslare är en favorit och faktiskt ett ord jag gästbloggat om för något år sedan. Någon som gör någons liv bättre medvetet eller omedvetet. Du kan bära den titeln med lätthet även om vi aldrig nånsin mötts.
    Ja, jag vet att han kanske inte är redo och jag är mer än bra på att njuta livet och plocka dess frukter. Jag har verkligen ett fantastiskt liv men det vore härligt att ha nån att dela det med.. men det är bara fortsätta vandra på livets stig med visshet att det tar den tid det tar…
    Kramen från Liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *