Söndagsbilagan 1 november 2015 – Jag, en underlättare och underhållare.

Posted on Posted in Söndagsbilagan

Ledsen. Sorry. Banken är tom. Kontot är tömt. Kunskapen har hittat alla sin vägar ut och nu har jag inget mer att dela med mig av. Inspirationen har gått och hängt sig. Kreativiteten såg jag packa en resväska och dra till Bali. Har aldrig varit där, men det låter som en fin plats. Rösten är skrovlig, riktigt sorgsen om jag för ett ögonblick roar mig med att vara lyhörd. Struntar omgående i det och går vidare med att i vanlig ordning köra över mig själv och andra. Här är det raka rör och fart under galoscherna som gäller. Ingen j#kla eftertänksamhet, visdom och klokhetsvansinne… Och det här med kärlek.. vad är det?!

Love is in the air….

– Ja, det måste ha varit ett j#vla jetplan då!

Jag skojar bara. 😀

_________________________________________________________

Om du aldrig har hört mig prata kanhända att du missuppfattar min text ovan som en allvarlig störning. 😉

Känslomässigt skakad, men inte störd var mitt epitet under de första åren som Connemaraterapeut då jag mest gick runt och var rädd för mig själv, den jag var bakom den påmålade masken och det larviga egot. Nu undrar jag om det inte fortsatt är lite så i min galenpanna. Den som hoppar upp och levererar en och annan smårolighet som lockar till skratt. Jag gillar att ha kul, helt enkelt.

Kul för mig är detsamma som underhållande, utvecklande, inspirerande och kreativt. I arbete och i vila. Jag har höga krav på att det måste stimulera något mer än det som går in genom ena örat och ut genom det andra. Vad får dig att stanna upp och gå inåt? Vad får dig att hitta nya spår i dig själv, i dina drömmar, tankar och idéer? Vad får dig att släppa taget om det som tidigare hindrat och begränsat dig och istället fokusera på sånt som drar upp dig som en gammal moraklocka som aldrig slutar ticka?

Jag vill att du ska stanna länge hos dig själv. Helst hela livet ut. närvarande, medveten och nyfiken på mer. Hur får man dig dit?

Understimulans kan leda till utbrändhet.

Läs den meningen en gång till.

UNDERSTIMULANS KAN LEDA TILL UTBRÄNDHET.

Jojjomensan. Så är det, serru´! Och om det nu vidrör, bränner till, något som vill försvara och förklara kan jag bara säga GRATTIS. Det bränns! Du närmar dig din egen sanning. 😀

Men låt mig förklara:

Du sitter på en jäkla kraft. Inifrån kommande resurser som är din unika grundenergi som du har med dig någonstans ifrån där du är när du inte är här. Var sjutton det är behöver vi inte lägga kraft på nu. 😀 . Den kraften är du ämnad att använda för att komma till din rätt. För att du ska göra det du är på jorden för att göra. Jo, jag utgår från att alla har någon sorts uppgift, ett uppdrag vi tagit på oss när vi bestämde oss för att vara på jorden ett ögonblick igen. Så… tillbaka till din kraft. OM din dagliga sysselsättning inte öppnar rum för dig att använda dina optimala resurser, det du sysselsätter dig med kanske rentav ramar in och stramar åt tyglarna i en arbetsbeskrivning där mallarna inte alls tilltalar din kapacitet, egentligen – det är DÅ du kan bli utbränd. Eller innebränd. Ähum…. 😉

Nu kan ju inte alla springa runt och byta jobb sådär bara… (ser framför mig hur hela samhället havererar ännu lite mer… ) men det finns andra sätt. Hobby. Fritidssysselsättning. Egen tid. Om du har ett understimulerande jobb är det en mycket god idé att hitta det där som letar sig in och lockar fram det där du går och drömmer om, som du skulle vilja göra om ingen annan tittar på, om du visste till hundra procent att du inte skulle misslyckas, att alla skulle tycka det var skiitbra. Då skulle inga handbromsar längre vara dragna. Då skulle du släppa på allt du har, eller hur?

– Fast. Vad gör det om 100 år?

Tappar lite tråden här, tänker att du kanske inte alls är intresserad av att släppa på någon inifrån kommande kraft. Du kanske är helt och hållet nöjd med att det är som det är. So be it! Du har ändå en unik grundenergi värd sitt rätta element. Så att du kan göra det du är här för.

Och var fasiken ville jag komma med det här inlägget?

Jo. Just det. JA! Jag tycker att du är bra. För att du är människa. För att du på något plan har valt att ställa dig ett par skor, eller gå barfota, som människa och utsätta dig för allt vad det innebär. Kom ihåg vem du är. En alldeles fantastisk energi som du kan bjuda in att vara själen i allt du gör.

Ps. Jag har nya tjänster på min agenda nu!

För företagsledaren: ”Underlättaren” (Facilitator) – den som du kan anlita för att skala ner verksamheten till sin kärna och kommunicera ut vision och mission till alla berörda.

För gruppen: ”Underhållaren” – Hyr en pratkvarn! 😀

Välkommen in på min hemsida www.womansoulbusiness.se där du kan läsa mer om vad jag gör och för vem.

Make room

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *