Lördagsrevyn 4 oktober 2014 – BraveHearts

Posted on Posted in Jag vill lyfta fram dig, Lördagsrevyn

Drömde inatt om en välgörenhetsorganisation som hette BraveHearts. När jag googlar på det finner jag olika typer av verksamheter världen över bakom namnet. Men i det här fallet, i min dröm och upplevelse, påminner det mig om den osynliga ej bolagiserade verksamheten av modiga hjärtan utsända bland oss människor på rätt plats vid rätt tidpunkt. Tajmingen är ibland så tydlig att den inte går att bortse ifrån.

Utöver dem som ”råkar” befinna sig på rätt plats i rätt tid finns de som ser till att göra det där som ingen annan, eller ganska få, gör. De som gör skillnad. De som står upp för rätt och fel, som bidrar till förändring så att det bara kan bli bättre, de som lägger fram sten efter sten ur sin värdegrund murad i cement av sunt förnuft, existentiell värdighet och respekt. De människor som tar ton och kämpar för andras rättigheter. Och skyldigheter.

hearts-14878_640I just detta inlägg går min tanke och energi ut till några speciella personer. En polis som befann sig på rätt plats tillsammans med två andra nyckelpersoner. En räddningsledare som tillsammans med sin krisgrupp ryckte in där de bedömde att de behövdes. De civilpersoner och vänner som väver ett starkt nätverk av kärlek runt de som behöver läka under tid och bearbetning. Till den människa som mitt i sin bearbetning reser sig för sin djupaste övertygelse om att det måste till en förändring för att människor ska få den hjälp de behöver när de behöver den.

Ni är beundransvärda

Medan andra går hem och drar täcket över huvudet i försök att fly från det som verkligen och sorgligt nog händer står ni kvar. Eller rycker ut. Tar tag i situationen. Finns där. Med värme och kärlek till de människor ni aldrig lärt känna. Men som själsliga varelser sträcker ni ut den energi ni har och ger av den utan att för ett ögonblick tänka på er egen vinning. Ni har ett uppdrag där och då, i den sekunden, i den stunden, och det axlar ni utan att blinka.

Det är ibland som att det hemska som kan hända, när livet ställs på sin spets och smärtan utmanar oss i vår strävan efter att må gott, vara lyckliga och helst förskonade från det som gör ont, det som skrämmer oss, det som får oss att tappa fotfästet och undra vad som är meningen med allt – det är som att just det ger oss möjlighet att se och uppleva att de finns.

Hjältarna som kliver fram och gör sitt jobb.

De har inga dolda agendor eller beräknande planer. De bara gör. En förmåga som vi kan lära mycket av. Om vi vill. Kanske är det så att inte alla har eller ska ha den förmågan. Men jag vill ändå tro att djupt innerst inne så bor det ett bultande hjärta av mod i alla och envar. När det väl kommer till kritan.

It takes a village

clouds-74881_640Det är i stunden när allt rämnar, när smärtan blir för outhärdlig att bära, som nätverket av människor slår ihop sina krafter och finns där. I tystnad. I prat. I lyssnande. I närhet. I bekräftande och bemötande. Närvarande. Där.

Tack för att ni finns.

Soul Research by Aryel

info@aryel.se 0733809925 www.aryel.se
info@aryel.se
0733809925
www.aryel.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *