Lördagsrevyn 4 juli 2015 – Sätt dig ner och ta emot henne.

Posted on Posted in Lördagsrevyn

Hon gick ut i skogen och kom tillbaka lite lätt förbryllad. Jag såg att något hade förändrats och att mycket annat som stod i vägen fortfarande var kvar. Hon sökte febrilt. I tystnad. Med ord. Med tankens kraft och sin djupa vilja att finna henne. Sin inre kvinna.

Gruppen återsamlades och det hängde en tyngd över den gemensamma energin. Blod, svett och tårar var inte långt borta. Jag tog ett djupt andetag som för att ta in deras väsen, en del av deras djupaste essens, grundenergin i det som skilde dem från mannen. Så såg jag bilden och sa:

– Ni ska inte skapa eller leta efter henne. Hon finns redan där. Redo för att tas emot.

En sekund gick. Tre. Och kanske tio. Men inte mer. Innan det gick ett sus genom rummet, som att alla närvarande i samma ögonblick insåg med vilken enkelhet de öppnade sig för att ta emot sig själva, sin inre kvinna och bilden av henne. Det tändes ljus i ögon. Håren på armarna reste sig. En och annan suck ljöd ut genom darrande läppar. Alla såg henne. Men det var i en djupt personlig inre bild. Min blick svepte över gruppen och plötsligt såg jag det: En kvinna slöt ögonen, drog loss håret ur sin knut och som i slow motion vecklade hon ut hela sin kvinnlighet inför mina ögon när hon slängde med sin man och frustade:

– Nu förstår jag vem jag är!

Stunden här föregicks av ett djupgående researchande arbete av vad kvinnlighet är och var för var och en av de närvarande kvinnorna. Vi stötte och blötte. Samlades kring frågorna jag hade förberett som visade sig vara nycklar till det som jag kommit att kalla Kvinnoenergin. Steg för steg, bit för bit, fick kvinnorna möjlighet att sträcka sig in i sin kärna och lyfta fram det som varit dolt i det fördunkla. En essentiell energi som kvinnan genom generationer tycks ha separerat sig ifrån alltmer. En frihet att få vara kvinnligt kvinnlig. En självklarhet i att respektera sig själv, ta ansvar för sina känslor, tankar och handlingar – att se sin själklara plats i världen, med stolt trygghet i jaget uttrycka det kvinnligt kvinnliga – och därmed mötas av respekt och vördnad av omgivningen.

Så känns den. Kvinnoenergin.

I kvinnans ådror rinner ett flöde av Moderskap.

Vem är du som mamma? Vem vill du vara som mamma? Kanske har du inga barn men ändå nytta av moderskapets alla aspekter som ett existentiellt kvinnligt ledarskap.

Vad händer med instinkten och det flödet när upplevelsen i att bli mamma faller utanför de ramar som sägs vara det naturliga, det ”rätta” och självklara? Vad händer när jag inte kan ta emot mitt barn fullt ut – där och då? Är jag en dålig mamma då och hur bär jag mitt moderskap med stolthet.

Det är viktigt att våga samtala om det som inte gick som det skulle. När hjärtat och själen inte orkar närvara så som du vet att du borde. Förklaringarna kan vara många och olika. Helandet är att med öppna ögon titta på och ta in vad det gör med oss som kvinnor och människor, och våra barn, när moderskapet inte faller sig naturligt eller av andra anledningar begränsar den samstämmighet som energin mellan mamman och barnet ger båda en existentiell skjuts i livet. Det är aldrig för sent.

——————————————————————————————————————————————

Workshop Woman Soul Business

Kom-som-du-ärSommarens workshop: Lör-Sön 11-12 juli 2015. Boka Nu rabatt och Sommarrabatt ger dig möjlighet att delta till en förmånligt pris. Läs mer >

Höstens workshop: Lör-Sön 17-18 oktober 2015.

Ankomst på fredag kvällen möjligt för dig som kommer långväga.

Moderskap – En naturlig källa till personligt växande

Enskild konsultation för dig som behöver. >

——————————————————————————————————————————————

sign300 x

Tar du dig själv på allvar?
Tar du dig själv på allvar?

One thought on “Lördagsrevyn 4 juli 2015 – Sätt dig ner och ta emot henne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *