Lördagsrevyn 31 oktober 2015 – Låt livet komma nära. Bjud på dig själv.

Posted on Posted in Lördagsrevyn

För att du ska kunna växa som människa, uppleva hela dig och få till det uttryck som representerar dig, på riktigt, är det av största vikt att du släpper på energin, kraften, lusten, inspirationen, kreativiteten, missionen och visionen inifrån. För i din kärna finns allt det du behöver. Allt det du någonsin saknat och längtat efter finns inom dig. Det utanför dig är bara en påminnelse om det. Och det är bra att tillåta det komma utifrån som du behöver för att upptäcka och se dig själv inifrån.

Dörr på gläntMen ärligt talat – hur bra är du på att ta in det som andra människor ser i dig och säger till dig?

Låt dem se dig. Låt dem ge dig bekräftelse, feedback och konstruktiv kritik, och ta det sen hela vägen in i din kärna för att själv förankra och förstärka det i dig, om det är riktigt. För dig. Sanningar som kommer utifrån blir inte din sanning förrän de landar i dig och du gör dem till dina, hela vägen inifrån och ut. Förrän de öppnar en dörr i dig som av någon anledning varit stängd. Där ljuset sipprar fram och belyser mer av det som är du.

Kan sanningar komma utifrån?

Ja, varför skulle de inte kunna det? Det är inte säkert att de är dina, men de är likväl sanningar, för någon. Låt andras sanningar visa på det som är sant för dig. Även om det är något helt annat.

Men om du bygger dig själv på andras uppfattning om dig kan risken vara stor för att du rasar när och om den bekräftelsen slutar komma till dig.

Livet.

Det som bubblar, sipprar, flödar, gurglar, knakar, dunkar och pulserar i dig. Utan att du kan ta på det så finns det där. Vad behöver du för att känna det? I vilka miljöer, med vilka människor, i vilka göromål kan du uppleva dig själv? Vilken är din kanal?

Häromdagen träffade jag en kvinna, artist, körledare och kreativ inspiratör som var full av energi. Hon hade hittat sin kanal sedan länge. I sitt uppdrag att få fram andras kraft genom sången och genom att skapa musik rattade hon in på sin rätta frekvens. Vi pratade om att vi alla är kanaler för den energi vi är här för att dela med oss av. En del gör det abstrakt och till och med på ett sätt som kan upplevas flummigt för vissa, en del gör det mycket konkret, ”hands on”. Oavsett så är det energi som når in i människan, och som öppnar oss för vår egen kraft. Musik och sång är ett ljuvligt exempel på hur vi kan öppna oss för oss själva och varandra genom att den når in och rör vid något i oss, något som är vårt eget, vackert, inbjudande, ljust och livskraftigt.

Dans är mitt livselixir.

Men jag behöver få vara lite galen (läs; tokrolig) också. Från att ha varit en rädd liten varelse som levde i skuggan av mig själv fram tills jag var 35, utom när jag DANSADE, har jag successivt tagit mig ur mitt skal, skalat av maskerna, raserat murarna, konfronterat egot och mött rädslorna för att bejaka det som är jag. Det har spottats på, ifrågasatts och jag har valts bort. Det har hyllats, hejats på och bjudit in nya människor i mitt liv. Och det har varit värt det. Vilket som. För det är inte vad som händer utanför mig som får styra det jag vill, ska och är ämnad att göra. Det beslutet tas inte på en kvart för att sen sättas i verket med omedelbar verkan. Inte för mig i alla fall. Det har tagit år, månader, dagar, timmar och sekunder av omtag, tvivel, rivandes mitt hår, hysteriska skratt och stunder då jag velat ”säga upp mig” från vägen jag slagit in på. Men det har framför allt alltid om och om igen fyllt mig med tacksamhet över den oövervinnerliga kraft jag tycks bära på.

Den kraften har du också!

Det som fick mig att börja upptäcka min egen kraft var min livskris. Den tanken vill jag ge dig som sitter och mår dåligt, har det jobbigt och kämpar med livet på ett eller annat sätt. Genom att ta reda på varför, riktigt gå till botten med orsaken till din situation, kan du börja nysta upp det som står i vägen för den kraft du äger och har, innerst inne.

Till dig som har det helt okej, är lycklig, i ditt esse och ändå vill något mer finns nycklar i det kinesiska gamla ordspråket; ”Det är bra att rensa rören när det är vackert väder”. Passa på att göra det där du vet att du behöver göra som du inte gör, när du är i balans. Vänta inte tills livet hoppar upp och klappar till dig. Kanske har du redan gjort en hel del rensning i bagaget och nu kan du ta tillfället i akt att upptäcka och plocka fram ännu något mer om dig själv. Kanske din själs tanke och idé med livet.

Framför allt – Gör det där som ger dig tillgång till din egen energi

Sysselsätt dig med sånt som inspirerar och stimulerar dig. Verkligen ger dig av dig själv och din egentliga kraft. Vad du än tycker är roligt – släpp på! Du har ett liv här och nu. Inte imorgon, en annan dag eller sen. Nu.

High five på den! :D
High five på den! 

sign300 x

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *