Lördagsrevyn 3 maj 2014 – Unik men inte annorlunda?

Posted on Posted in Lördagsrevyn

Hur går det ihop? – Hur går det ihop?

Framträdandet som får symbolisera längtan efter att göra sin grej och den avundsjuka ;) det kan möta på.
Ett framträdande som i sitt innehåll och uttryck får symbolisera längtan efter att göra sin grej och det motstånd det kan möta på. Foto: MA´s Dance Studio

Det finns en fascinerande mekanism i den här delen av världen som uppmuntrar oss att vara det vi är innerst inne, unika, och samtidigt inte sticka ut för mycket. Att lämna normen, den som de flesta följer, är ofta kontroversiellt och utmanande. I alla fall tills den som sticker ut hakan har erhållit en erkänd position som får protesterna att falla tillbaka i ekot av deras egna (brist på?) självkänsla och kanske en nypa avundsjuka.

Skulle Elvis, med sin unika röst, ha nått samma genomslagskraft utan sina vickande höfter och rock´n roll?

Jantelagen sitter på tvären och dansar Jenka i de mest oväntade former med många av de jag ser längtar efter att få ge efter, att få ge uttryck för det där lilla extra, det som gör dem till det unika de är i sin djupaste essens. Jag ser människor kämpa för att hålla det på plats. Jag ser människor inte veta vad det är de har. Jag ser hur vi samtidigt som vi vill att andra ska ta fram sina inre resurser stampar ner dem igen om de råkar hamna lite för långt utanför boxen.

Vem f-n är det som har byggt den där boxen??

Jag ser människor slita ont i sin vilja och intention att ge av sitt bästa och hela tiden på något underligt sätt tycks spotta i motvind. För att människor bredvid är så snåltänkta. Eller Oförstående. Eller helt enkelt inte har det i sig. Se till att du har människor runt dig som vet vad du vill, vad du går och står för, och som stöttar dig i det hela vägen.

Sååå …. vem vill du sprida dina pärlor för?

Om Elvis hade lyssnat en gång för mycket på protesterna är det inte säkert att han hade nått fram och ut med sitt budskap. Tänker jag. Hans budskap? – oavsett vad han sjöng för ord är jag säker på att de flesta av oss berörs av sättet han sjöng på, rösten, känslan. Magin.

Okej. Nu besitter du kanske inte just Elvis talang och röstresurser. Men du har något annat. Något som är du. Hela vägen inifrån och ut. Hur vill du klä det? I vilken form väljer du att uttrycka det? Hur ”häller” du just den där, din unika och djupaste längtan, essens, känsla, dröm och magi i det jobb du väljer här på jorden?

Kom igen. Du kan. Du vill. Du vågar.

Lys så mycket att du lyser upp andra utan att ta ljuset ifrån dem!

www.aryel.se
www.aryel.se

Ps. När du tänker på människor som sticker ut – vem tänker du på då?

Lista de namn och personer du kommer att tänka på i en kommentar och posta här nedan så bidrar du med förebilder. Tack!

 

4 thoughts on “Lördagsrevyn 3 maj 2014 – Unik men inte annorlunda?

 1. Jag gillar hur du står upp för din grej Aryel. Hur du hittar ett sätt att göra tydligt vad du kan bidra med till andra människor. Trots ifrågasättanden! <3
  Min bästis Philip är också en som knallar utanför normens linjer, det inspirerar mig till detsamma.
  Sen har ett namn dykt upp hela morgonen, en person som fascinerar mig just utifrån att tro stenhårt på sin grej, ha sin tro och stå ut med ett samhälles spott och spe. Jimmy Åkesson. Han har påhejare i sitt parti men tänk att stå för den just nu mest bespottade politiken? Ja, han fascinerar mig.
  Återkommer med fler om de pockar på.
  Kram Inger

  1. Tack för din kommentar Inger! Att bli ifrågasatt ingår i jobbet idag. Och det får vara okej. Det är när ifrågasättande går över till rena kränkningar som jag några gånger undrat om det är värt det. Men när man har hittat sin grej är det alltid värt det. Att gå utanför normen för sakens skull är inte så väl förankrat utan det är först när vi gör det vi verkligen tror på, inifrån och ut, när vi släpper ”masken” och släpper på det där mer extra, gott, roligt, spännande, inspirerande, jordnära, upplyftande, varmt och kärleksfullt som jag ser att vi sticker ut. Jag menar att rädslan för att verka konstiga i vår kärlek till människan, naturen, miljön, barnen och livet inte får stoppa det där som jag tror många längtar efter att få släppa på och ut.

   Jag delar inte din fascination över Jimmy Åkesson, då hans energi för mig är förankrat i något annat än kärlek, men jag förstår vad det är du vill belysa. Förmågan att stå kvar trots omgivningens protester.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *