Kvinnlig förebild

Posted on Posted in Livets verksamhet

Har du någon sådan? – En kvinnlig förebild?

Frågan ställde jag till mig själv för några år sen när jag gjorde en djupdykning i mig själv – som människa, kvinna och mamma. Jag sökte länge efter svaret. Vem hade jag som ”gick före” och inspirerade, var ett föredöme och visade mig en värdegrund som tilltalade mig? Och som uttryckte sin kvinnlighet på ett sätt jag kunde identifiera mig med? Hm.

Jag gav mig i kast med kvinnoenergin och inre kvinnan för att jobba med att  hjälpa andra kvinnor ta fasta på sin kvinnlighet inifrån och ut. Njuta av den, känna kraften i den och låta den ge oss själva ansvaret för vårt mående, våra känslor och tankar. Jag började titta mig omkring efter någon som ”andades” och utstrålade det som jag upplevde gemensamt i kvinnoenergin för alla kvinnor jag mötte i energibehandling och workshops. Hm.

Det skymtade någon…men ändå inte.

Ett tag gick jag omkring och var rädd för min inre kvinna. Sådan kraft. Sådan stolthet och sådant mod att sluta uppföra sig som känslomässigt skakad med inte störd. I behov av att lyfta av gnäll- och offerkoftan, det inpräglade missnöjet och istället börja bejaka min kvinnlighet inifrån en sund och sann punkt i mig själv. Den kvinna jag vill vara, och egentligen redan är innerst inne.

Men tillbaka till förebilden.

Vem är hon? Den starka och varma, tillåtande och kärleksfulla, varelse som finns där ute och där inne i varje kvinna. Någon som ger utan att ta men som tar emot när hon får. Medvetenheten om vem hon är och vad hennes uppgift är öppnar hon rum för människor att vara sitt bästa jag. Hon har ingen längtan efter makt eller kontroll. Förankrad i sin egen kärna, själ och kvinnoenergi är hon helt naturligt en människa som väcker respekt och ibland vördnad.

Hon finns i varje kvinna, tänker jag. Mer eller mindre dold i ett dunkelt ljus av sånt som hindrar människan från att komma fram i sin fulla kraft.

HON är min förebild. Kvinnan i varje kvinna. Modern. Naturkraften. Värmen. Ljuset. Famnen. Den kärleksfulla och omtänksamma.

Aryel Walett

Ps. Min soulsister på Framgångsbyrån STHLM säger det så bra (se fotot i sidhuvudet)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *