Ibland så går det upp. Ibland så går det ner.

Posted on Posted in En dag i veckan

Det vi kallar livet.

Jakten på den optimala balansen på så sätt att vi eftersträvar att inget jobbigt ska hända oss kan jaga livet ur oss. Balans handlar inte om det som händer oss. Det handlar genomgående hur vi tar emot, hanterar och omfamnar det.

”Han/hon gör mig så arg”

Gör han/hon det? Eller är det något hos honom/henne som rör upp något i dig som inte är i balans?

Självklart har du rätten att bli förbannad på en människa om han eller hon gör dig illa med ont uppsåt. När det är riktat mot dig, om dig. Eller när människan gör sånt som det sunda förnuftet vet är orätt. Men när det handlar om reaktion och känslor som väcks bara av att han/hon är som han är. Då är det bra att ta en titt innanför sin egen väst och kolla vad det är som bubblar upp till ytan där. Ta ansvar för dina egna känslor, ditt mående och dina reaktioner.

Tänk vad bra att den där människan gör dig arg så att du kan ta itu med att läka det där som ännu inte har helats inom dig! 😉

”Varför händer det här mig!?” (typ när jag slår mig på tummen, tappar allt jag har för händer, möter på motstånd där jag minst av allt behöver det – enligt mig)

Ja, förmodligen för att du på ett eller annat sätt bäddat för det. Om du kollar riktigt noga. Så kanske du kan upptäcka en och annan anledning till och mening med att du får det du behöver? Bara för att upptäcka att du faktiskt har både möjligheten och energi nog att hantera det, lösa det och omvandla det till din fördel. ♥ Var nyfiken och ta reda på svaret på frågan varför? av kärlek till dig själv.♥

Vad ger dig mest energi? – att förbanna, gnälla och klaga? Eller att konstatera det som är och göra något bra av det?

Olyckor vars konsekvenser innebär att leva ett mer begränsat liv kan vara en utmaning att hitta nya vägar. Nya perspektiv. Jag tänker då på människor som förlorat sin ursprungliga fysiska funktion och ändå hittar vägar till livskvalitet. Kanske ännu bättre än vad den var innan. Jag menar bara att vi alla tjänar på att släppa offer perspektivet och verkligen, med handen på hjärtat, ta reda på vad vi kan lära oss av det som händer och sker.

063Livet händer och sker. Så är det bara. Allt levande rör sig, växer, utvecklas, förändras och går sin egen väg. När det är dags. Jag, som tidigare var ett av de största offren och gnällkärringar som gick i ett par skor, har idag svårt att se hur någonting skulle bli ”kastat” på mig utifrån utan att jag på ett eller annat sätt, medvetet, undermedvetet, synligt eller osynligt bett om det. Men det innebär inte att jag inte ramlar i det ibland. Offerdiket. Visst är det skönt att få tycka synd om sig själv då och då – men det är bra att påminna sig om att det inte kommer något konstruktivt ur det. Det tar bara en massa energi och dessutom gör det oss j-livt oattraktiva! 😀

Universum vill inget hellre än att vi helar och balanserar oss själva, förankrar oss inifrån vår hela kärna och ut, så att vi kan fungera optimalt och komma åt de egentliga krafter vi äger.

Tänk om varje händelse, yttepytte liten och gigantisk stor, den vi inte räknat med eller önskat oss, är ytterligare en möjlighet för oss att gå inåt och hitta frid inom oss själva. Där vi står stabilt och svajar lite lätt i den hårda vinden utan att tappa balansen eller tillåta oss bli omkullslagna med rötter och allt.

”Men jag är ledsen. Det gör ont.”

Klart du är. Du är människa. I det ingår att ha känslor. Livet händer. Tänk om det går att vara ledsen och trött utan att tappa balansen. Att det inte är en obalans i sig att vara ledsen över sånt som gör ont, utan att det faktiskt är helt naturligt. När vi tillåter livets ups and downs, accepterar det som händer och låter oss vara de levande människor med allt vad det innebär kan vi äntligen finna ro och balans inifrån och ut. Nyckeln finns inom oss. Vi behöver inte jaga någonting utanför oss själva utan låta omvärlden vara precis som den är, gilla läget, acceptera, tillåta olikheter, konstatera och fortsätta lägga fokus på att behålla fötterna på jorden och balansen inom oss själva.

Och det magiska är

När vi gör det. Fokuserar på att ta ansvar för våra känslor, hela det som behövs, ställa oss i vårt eget centrum med öppenhet och energi för att ge ut det vi själva vill leva i. Då börjar även världen runtomkring oss ta den formen mitt framför våra ögon.

Så – med vilken energi vill du driva ditt liv och din verksamhet i det framåt, inifrån och ut?

Aryel

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *