Gör det du är här för.

Posted on Posted in Livets verksamhet

Stäng av andras åsikter och feedback en stund.

Gör det du är här för.
Ta reda på din inre, djupaste, existentiella drivkraft.

Gör det du är här för.
Ta reda på vem du är, innerst inne.

Gör det du är här för.
Ta reda på ditt uppdrag, din själs tanke och idé med livet.

 

Gör det du är här för.

Detta kan sammanfatta veckans ”budskap från ovan”. Ett budskap som förtjänar närvaro och uppmärksamhet för att det ska kokas ner och förankras i något konkret användbart. Vad är viktigt egentligen? Att vi är smarta? Eller kloka?

Vad driver människan att göra det hon gör?

Anledningen till att jag driver den här frågan är för att jag efter snart 20 års arbete med människors liv, utveckling, själ, riktning framåt, inre ledarskap, vision och värdegrund – på djupet – är helt och hållet övertygad om att den är avgörande för hur vi mår och fungerar. Som människor. Kvinnor och män. Mammor och pappor. Ledare. Företagare. Anställda. Arbetssökande.

Vi behöver egentligen inga ”roller”. Det är en enorm lättnad och frihet när vi landar så djupt i oss själva att vi alltid kan vara en och samma person oavsett i vilket livsområde vi rör oss. Hemma som borta. Privat som professionellt. Vi behöver inte ”spela” någon eller någonting som vi inte är. Förmågan att vara sig själv finns där hela tiden som en naturlig funktion när människan är förankrad inifrån och ut. Detta ska inte förväxlas med egenskaper och arbetet med frågor som ”vem är jag som mamma? vem är jag som man…ledare…företagare…osv” för att ta vara på din utvecklingspotential. Men det grundläggande är ändå vem du är som människa, och själ.

 

”Jag vet vem jag är, vad jag står och går för och vad jag vill med mitt liv.

Gör det du är här för. Om du inte känner igen dig i påståendet ovan så ta dig tid att fylla den med mål och mening inifrån dig själv och ut.

För vad är viktigt egentligen, när allting kommer omkring?


Att göra det du är här för betyder

– att du har insikt i vilket uppdrag du har, på ett djupare plan. Vad själen har tänkt sig med din vandring på jorden.

– i n t e att du måste avskärma dig från verkligheten och den vardag du står i, sluta ditt jobb eller riva upp relationer. Snarare tvärtom;

– att du vet med vilken energi du ska ta dig an det du har för händer och hantera det som livet serverar.

– att du tilllåter det gamla, dina inpräglade mönster och allt annat som hindrat dig från att fungera fullt ut, släppa taget om dig.

– att varje subtil del ska förankras och sättas i ett konkret samband så att du vet vad det är du behöver ta tag i och hur.

– att du lyssnar inåt och gör avtryck utåt med det du vill lämna efter dig.

– att du intar den funktion och sysselsättning som är rätt för dig och fyller den med det du vet att du är här för


Du ska vara din trygga plats i livet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *