Connemara – Må kärleken slå mig till marken.

Posted on Posted in Blogg100, Livet, Ta vara på livet, Tips

Förutom att jag just nu befinner mig på en av världen vackraste platser (Fjällbacka i Bohuslän) för att min yngsta dotter bor här så kommer jag i dagarna att träffa och umgås med ägaren och grundaren till det Connemara by Nature som för snart 20 år sen öppnade dörrarna i mitt liv. Till mer livskvalitet. Till insikt och kunskap. Till ansvaret. Självkännedomen. Till egot och jaget. Till bekräftelsebehov och det kärlekstörstande inre barnet. Till grundorsaken till min livskris. Till framtiden. Till min funktion som människa, kvinna och mamma. Som själ.

Det var lätt att bli förälskad i livet då. I energin. I metoden. I filosofin, värdegrunden, konceptet och alla de fantastiska människor jag fick förmånen att träffa, möta, lära känna och hjälpa. Sen när jag hade utbildat mig till Fysioterapeut, Energiterapeut, sedermera Lovesion Coach som idag går under namnet Connemaraterapeut och arbetar med personlig systemoptimering, då var jag kvar under Hans Mazolaqis tak, ledning och vingar i några år som föreståndare för den utbildning och habilitering som många människor i behov av existentiell livsstilsförändring vände sig till. Hans ledarskap lärde mig om vikten av att fungera som människa och därmed må bra. Oavsett vad livet serverade.

mazola
Klicka på fotot för att kontakta Hasse

Hasse, som jag och de som känner honom kallar honom, är en av de mycket få människor som kan (och får 😀 ) tjonga till mig sådär så att känslor och tankar skakas om i grunden och själen får sitt. Jo. Jag behövde en och annan så kallad käftsmäll för att riva ner de murar jag hade byggt upp, fejsa de demoner som jagade mig in i skuggan av mig själv och leta reda på sanningen, mig egen, den innerst inne, för att ur de avskalade krackelerade maskerna resa mig allt starkare och mer i kontakt med mitt jag för varje gång.

Ibland behövs det en Hasse. Eller i alla fall just den här. Han har en unik förmåga att se till hela dig, se igenom dig, bortom dina pansar, och göra det med en sådan medmänsklig kärlek att du inte kan värja dig från det du vet är rätt för dig. Om du får en möjlighet att boka en konsultation med honom. Gör det. Ta möjligheten att förstå dina personliga samband mellan orsak och verkan med hans hjälp.
Rensa och sortera ur ryggsäcken och annat bös i form av bagage. Få hjälp att inta en riktning som bygger dig som människa, hela vägen inifrån och ut. Gå till handling med det som är viktigt för dig, på riktigt. Gör det av kärlek.

Borsta av dig. Sträck på ryggen. Och komma ihåg vem du är.

Må kärleken slå mej till marken
Må kärleken krossa mitt pansar
Min död
Må kärleken storma ledan
Långt ut på slätterna
Må kärleken komma som en hämnare
För att göra upp med mina tvivel
Må kärleken komma skoningslös
Till mitt hus
Bränna det till aska
Må kärleken driva mej ut på vandring
Rastlös, hungrig
Utan mål
Må kärleken lämna mej
Som en främling i en by
Må kärleken ruska mitt träd
Som en vårstorm
Må alla torra grenar knäckas
Må kärleken komma som en vårstorm

– ur Ulf Lundells ”Connemara”

Driver Woman Soul Business där personlig systemoptimering tillämpas för att stärka kvinnor, mammor och människor att växa i sig själva.
Driver Woman Soul Business där personlig systemoptimering tillämpas för att stärka kvinnor, mammor och människor att växa i sig själva.

11247888_819138294867688_4552852480755853343_n

#25 /100

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *